top of page

Meest gestelde vragen.

 • Op welke leeftijd mag mijn hond een les volgen?
  Jullie zijn beiden van harte welkom om te trainen. Het welzijn van de hond staat bij ons op nummer 1, zorg dat pups zeker dHet zijn individuele trainingen. Socialisatie is van wezenlijk  belang tussen de 4 en 12 weken en wat jullie dan leren is nooit meer in te halen. Het biedt de basis voor de rest van jullie leven samen. Je krijgt je pup vaak vanaf 8 weken. Mijn advies is: hoe eerder je start met opvoeden, des te beter. Zo krijg jullie de beste start samen. 

 • Welke lesmethode wordt er gebruikt?
  In mijn lessen werken we met een positieve beloningsmethode. Dit betekent dat het goede gedrag wat de hond laat zien, belonen door middel van voertjes, speeltjes of een sociale beloning. Zo gaan we proberen het ongewenste gedrag te voorkomen.

 • Kan ik een les los boeken?
  Alle lessen zijn altijd privé en speciaal voor jou op maat gemaakt. Jij krijgt alle  aandacht en hoeft niet te wachten op andere cursisten. Dus ja: een les is altijd los te boeken. Mocht blijken dat jij en je hond meer tijd nodig hebben om je einddoelstelling te behalen, dan kan je een les los boeken, mits je een abonnement heb genomen, dat kan een D.I.Z. abonnement 30 of een 45 zijn. Uit ervaring weet ik , dat er altijd opvolging nodig is en 1 les is nooit genoeg, om een goede begeleiding te kunnen geven. Losse lessen zijn te boeken, maar pas nadat je een abonnement hebt genomen. Denk je na 4 lessen, dat je nog lessen nodig hebt, dan kan je dat bijboeken of bespreek het even met mij. 

 • Worden mijn privé lessen op maat gemaakt?
  Alle lessen worden helemaal op maat gemaakt speciaal voor jullie - voor jou en jouw hond! Geen enkele mens of dier, zijn hetzelfde, dus dat betekent dat bij de sessies altijd wordt gekeken naar de persoonlijke wensen van mens, maar ook naar rasgebonden eigenschappen van de hond en past een bepaalde training wel bij de levenstijl. 

 • I don't speak Dutch, can I book a training? 
  Yes, of course. We speak English as well. 

 • Welke halsband, tuig en riem heb ik nodig bij het trainen?
  Je hebt een lijn nodig van ongeveer 1.50 cm lang. Een goed zittende tuig, die niet mag knellen maar ook niet te groot is. Een Y-tuig heeft de voorkeur, maar het mag natuurlijk ook een ander tuig zijn. Een halsband is ook prima. Geen prikband, stroomband, slipketting.

 • Welke kleding heb ik nodig? 

 • Draag liever geen knellende kleding, maar datgene waar je je lekker in voelt. Draag lage schoenen zonder harde stukken: dus geen hoge hakken voor de dames. Bij een buitentraining zijn wapperende sjaals en open jassen niet handig. Dit kan erg lastig zijn bij het trainen. 

 • Moeten mijn hond en ik verzekerd zijn?
  Het is verplicht dat je in het bezit bent van een geldige WA verzekering.

 • Ik wil alleen een telefonisch advies of een adviesgesprek bij mij thuis.
  Ja, dat kan! Je kan er vervolgens voor kiezen om een privéles te gaan volgen, een trainingswandeling of een voordeelpakket uit te kiezen. Alleen een advies kan zeker, maar het op een juiste manier in praktijk brengen is het aller belangrijkst. 

 • Op welke tijden en dagen kan ik lessen volgen?
  Het tijdstip en de locatie zijn in overleg te bespreken. 

 • Hoeveel personen en honden mogen er meedoen met een privéles?
  Het voordeel van een priveles is juist de individuele aandacht en dat het speciaal op maat is gemaakt. Je kunt zeker juist die mensen betrekken, die vaak in het leven voorkomen van jouw hond. Dit kunnen bijvoorbeeld: familie- gezinsleden, jouw man, vriend of vrouw, vriendin, oom, tante, opa, oma en kinderen zijn, Dit kan allemaal in overleg besproken worden. We berekenen hiervoor wel extra kosten. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op. 

 • Kunnen alle hondenrassen leren? 
  Alle hondenrassen kunnen leren en elke hondenras is bij ons van harte welkom. 

 • Zijn de prijzen inclusief parkeerkosten en eventuele reiskosten berekend?
  Ja, de reiskosten zijn inclusief, mits jouw locatie niet meer dan 10 km is verwijderd van Den Haag of Voorburg.  De parkeerkosten zijn exclusief, ongeacht het aantal kilometers. Deze kosten worden achteraf verrekend. 

 • Mochten er nog vragen zijn, die hier niet in de lijst staan?
  Neem dan gerust contact met ons op. 

 • Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden? 
  Zie hier

 • Waar kan ik privacy voorwaarden vinden?
  zie hier

bottom of page